Applied game voor ICT trainees

Donderdag 29 oktober vond de applied game “Alpha Lions and The End of Nights” plaats. Deze game was speciaal ontwikkeld voor de Rijks I-trainees, ICT-track, lichting 3. De game werd begeleid via een superspannende comic met voor deze game ontwikkelde superhelden; de zogenaamde Alpha Lions. Deze toffe game was heel dynamisch en hectisch en duurde de hele dag. Bedoeling was om in teams aan de slag te gaan met ICT oplossingen die de Alpha Lions zouden helpen bij het verslaan van The Eraser, een meesterhacker die het had gemunt op de overheid.

Ieder team hielp 1 Alpha Lion en volgde een eigen verhaal. Het was erg leuk om te zien dat de spelers hun verhalen gingen delen tijdens de online-video-contactmomenten op de dag.

Slechterik van het verhaal was The Eraser. Een meesterhacker die alle data en alle systemen van de overheid wilde wissen, omdat hij er niet meer in geloofde. Anarchie!

Tijdens de game voerden de spelers drie soorten quests uit

1. Story Quests

2. Photo Quests

3. Google Maps Quests

Het scoreboard werd live uitgezonden en is nog steeds terug te kijken op: www.twitch.tv/crestogames Spelers konden hier ook gezellig hangen en met elkaar afspreken in de chat die de hele dag doorliep.

1. Story Quests

Het was nacht, een pikdonkere nacht. Grote druppels regen vielen keihard naar beneden. De straten stonden blank en de mensen die zich nog over straat waagden waren weggedoken in hun lange regenjassen en onder zwarte paraplu’s. De gevels gaven in het donkere straatbeeld een grimmige indruk. In een klein onguur straatje in de stad scheen nog wat licht langs de gordijnen van een café.

In het café zaten een aantal rebelse types in stilte. De spanning was te snijden. Zij waren hier gekomen na een mysterieuze uitnodiging. Het groepje bij elkaar had wel wat weg van een groep piraten, maar dan uit de 21ste eeuw. Het waren allen meester hackers, wellicht kenden ze elkaar wel via het dark-web maar IRL hadden ze elkaar nog nooit gezien. Misschien was die gast met lang zwart leren jas wel degene die de Braziliaanse nationale bank had gehackt. En mogelijk was die stoere chick met paars geverfd punkhaar wel degene die de database met alle verkeersovertredingen in West-Europa had gehackt. Wat iedereen in de groep kenmerkte was dat ze een spuughekel hadden aan autoriteiten en grote bedrijven en banken. Alles wat maar een beetje riekt naar corporate was fout in hun ogen.

Maar niemand zei wat….

Totdat de Eraser binnen kwam…

Tijdens de game waren de spelers allemaal ingedeeld in teams die ieder waren toegewezen aan 1 Alpha Lion. Iedere Alpha Lion stond voor een zgn. Maatschappelijke Opgave en was met wat fantasie ook als metafoor te koppelen aan een bestaand ministerie.

Samen streden ze tegelijkertijd tegen zowel de kwade plannen van The Eraser en zijn volgelingen alsmede voor hun eigen maatschappelijke opgave. Daarnaast waren er diverse sub-plot-lines met vriendschappen, gezondheid en zelfs romantiek.

2. Photo Quests

Naast de storyline met allerlei plot-wendingen kregen de spelers ook drie foto-opdrachten in de comic. Deze foto’s mochten (omdat dit een digitale versie was) bewerkt worden op de PC. De spelers kregen ook hier punten voor en dit konden zij op ieder willekeurig moment van de dag doen.

Team Judge vliegt boven het Paleis van Justitie in de Hofstad.

3. Google Maps Quests

Tenslotte kregen de spelers ook drie zoek-de-locatie-opdrachten in de comic. De bedoeling was om deze cryptische plekken op te zoeken in Google Maps en een screenshot op te sturen naar de spelleiding. De spelers kregen ook hier punten voor en dit konden zij op ieder willekeurig moment van de dag doen.

.Ook

Heb je nu ook interesse gekregen in zo’n superspannende game die zowel online als offline te spelen is? Of het nou met superhelden is om met andere metaforen, een keertje koffie drinken kan altijd 😉

info@gamestudio-marthijn.nl

06-53958547

.

.

.

.

.