Welkom Helden!

De applied game “Alpha Lions and The End of Nights” is speciaal ontwikkeld voor de Rijks I-trainees, ICT-track, lichting 3. De game wordt begeleid via een superspannende comic die jullie nu in handen hebben. Hierin staat het complete verhaal. Het is aan te raden om voordat het spel begint de comic tot Quest 1 te lezen en niet verder (je leest immers ook niet eerst de laatste pagina uit een boek wat je van plan bent te gaan lezen). De enveloppen mag je pas openen op de genoemde tijdstippen. Op www.twitch.tv/crestogames wordt ieder uur gedeeld welke sticker (A of B) je in jouw comic kunt plakken. de andere stickers zijn fake en mag je weg gooien.

Ieder team helpt 1 Alpha Lion en doorloopt een eigen verhaal. Het is interessant om jullie verhalen te delen tijdens de Webex-contactmomenten op de dag. Bovendien kun je hier voordeel bij hebben in een Quest in de middag šŸ˜‰

[UPDATE 28/10] Jullie krijgen via e-mail twee uitnodigingen voor webinars. De eerste is voor de spelstart op 29 oktober om 08:30. De tweede is voor de game afsluiting (verhaal en winnaars) deze is van 16:00 tot 17:00 uur.

Houd deze site van te voren en tijdens de speldag goed in de gaten voor de laatste updates en informatie.

Tijdens de game voeren jullie drie soorten quests uit

1. Story Quests

2. Photo Quests

3. Google Maps Quests

Voor iedere quest ontvangen spelers punten op het online scoreboard. Het scoreboard vind je hier: www.twitch.tv/crestogames (Spelers kunnen hier ook vragen stellen in de chat.)

1. Story Quests

In de comic vinden jullie het verhaal van de zgn. Alpha Lions. Het is de bedoeling dat jullie dit verhaal tijdens de dag met elkaar beleven. Jullie beginnen met de eerste story-quest om 09:00 uur. Je vindt in de comic en/of op de bijbehorende stickers een URL en een Webex-ID. Jullie zorgen dat je daar bent op het genoemde tijdstip.

In Webex ontmoet je de spelleider(s) van de desbetreffende Quest. Van de spelleider ontvangen jullie vervolgens een online opdracht om uit te voeren. In deze Webex-meetings ontmoeten twee of drie spelerteams elkaar tegelijkertijd.

Na afronding van de Quest check je www.twitch.tv/crestogames hier wordt op het scherm live weergegeven welk team welke sticker uit de volgende enveloppe mag plakken. Ook kunnen jullie hier het live scoreboard checken en andere live informatie over de voortgang van de game.

Let op: jullie werken tijdens deze dag met je eigen team aan 1 ICT-oplossing (product, dienst of idee). Deze ICT-oplossing is gekoppeld aan de maatschappelijke opgave van jouw Alpha Lion. Tijdens iedere quest ontwikkel je de oplossing door en aan het einde van de dag wordt het idee gedeeld met de andere teams en de spelleiding (hoe dit precies gebeurt krijg je te horen tijdens een Quest in de middag).

[Update 29/10 De quests Designthinking en Werken met Data hebben andere Webex inlog gegevens dan op de stickers staan. De juiste info vind je op de spel website!

2. Photo Quests

In de comic vind je soms een photo quest. De bedoeling is dat spelers een foto maken en deze met het quest-nummer mailen naar:

info@gamestudio-marthijn.nl

Het staat spelers helemaal vrij wanneer ze deze quests doen en insturen. Dit kan vanaf 09:00 uur tot uiterlijk 15:30 op de speldag.

[UPDATE 28/10] om je foto’s in thema te brengen kun je gebruik maken van de officiĆ«le Alpha Lions picture gallery: klik op deze link

[UPDATE 2 28/10] In de comic staat bij Photo Quest #10 dat Mandoriƫl op de foto moet staan. Dit mag ook iedere andere willekeurige Alpha Lion zijn.

3. Google Maps Quests

In de comic vind je soms een maps quest. De bedoeling is dat spelers een screenprint maken van de locatie in Google Maps en deze met het quest-nummer mailen naar:

info@gamestudio-marthijn.nl

Het staat spelers helemaal vrij wanneer ze deze quests doen en insturen. Dit kan vanaf 09:00 uur tot uiterlijk 15:30 op de speldag.

.

.

Troubleshooting?

Heb je problemen, vragen of suggesties voor deze game. Mail of app dan met Marthijn:

info@gamestudio-marthijn.nl

06-53958547

of stel je vragen tijdens de speldag in de chat op www.twitch.tv/crestogames

.

.

.

.

.

.

.